DİYARBAKIR / ERGANİ - Şehit Ramazan Ergi Çok Programlı Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuz öğrencilerine çevre bilinci kazandırmak amacıyla okul bahçesinde ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir. Diktikleri ağaçların bakımını da üstlenecek olan öğrencilerimiz ağaçlarını diktikten sonra can suyu verdiler. Bu etkilnlik sayesinde öğrencilere çevre ve doğa sevgisi aşılamak hedeflenmektedir.

Mrt

İstiklâl Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü (12 Mart) okulumuzda düzenlenen programla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti. Ulusun bağımsızlığının dile getirildiği marşımızı öğrenciler sahneledikleri orotorya ile bir kez daha dile getirdiler.

İlimizde de İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin 103. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Sayın Ali İhsan Su, ilimizin üst düzey yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali, askeri, mülki ve adli erkân, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Mehmet Akif ERSOY'a mektup yarışmasında il de dereceye giren okulumuz öğrencisi Zehra ENGİN'e ödülü Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet KARAKOÇ tarafından verildi.

Şbt

6 Şubat 2023 Depreminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Deprem tatbikatı okumuzda başarı ile uygulandı. Öğrencilerimiz, sınıflarında bilgilendirildikten sonra tatbikat gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, ilk siren sesinde çök, kapan, tutun yaparak bekleyip, ikinci siren sesiyle tahliye edilerek okulumuz deprem toplanma alanına geçtiler. Depremde hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni okul bahçesinde Atatürk'e saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 10 Kasım Cuma günü saat 09.05'te başlayan törene okul müdürümüz, müdür yardımcımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Ölümünün 85. yılında Ulu Önder Musatafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzda yapılan törenle kutlanmıştır. Cumhuriyetimizi bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkdaşlarını rahmet   ve minnetle anıyoruz.